PU splitsko-dalmatinska: Privedeni na kriminalističku obradu

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske u suradnji u policijskim službenicima PU zagrebačke a u koordinaciji s ravnateljstvom policije i Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu, uhitili su šest osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo Teška kazna djela protiv opće sigurnosti opisano u čl. 271 st.2 a u svezi s kaznenim djelom Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom opisano u čl.263 st.1. KZ-a RH.

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske u suradnji u policijskim službenicima PU zagrebačke a u koordinaciji s ravnateljstvom policije i Županijskim državnim odvjetništvom u Splitu uhitili su šest osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo Teška kazna djela protiv opće sigurnosti opisano u čl. 271 st.2 a u svezi s kaznenim djelom Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom opisano u čl.263 st.1. KZ-a RH.

Tri osobe su uposlenici trgovačkog društva koje je, na temelju ugovora s HŽ-om «Infrastruktura» d.o.o.Zagreb, provodilo mjere protupožarne zaštite na željezničkoj pruzi tretirajući je protupožarnim sredstvom, a uslijed koje primjene je došlo do željezničke prometne nesreće, dok je pet osoba iz Hrvatskih Željeznica.
 
Nad uhićenim osobama, od koji je jedna osoba sa područja Splita a pet osoba sa područja Zagreba u tijeku je kriminalistička obrada.

Na kriminalističkoj obradi već se nalaze se dvije osobe uposlenici HŽ-a sa područja Splita.

U svezi sa daljnjim tijekom kriminalističke obrade i utvrđenim činjenicama pravovremeno ćemo izvijestiti javnost. 

 

Stranica