PU SD podnijela kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu

Policijska Uprava splitsko-dalmatinska podnijela je Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe ili više njih, zbog osnovane sumnje da je 24. srpnja 2009. godine, oko 12.05 sati u Kaštel Novom, općeopasnom radnjom prouzročila željezničku prometnu nesreću u kojoj je došlo do izlijetanja nagibnog putničkog vlaka, koji je prometovao na relaciji Zagreb-Split, sa tračnica; kojom prilikom je ozlijeđeno više osoba od kojih je šest smrtno stradalo.

U subotu 25. srpnja, Policijska Uprava splitsko-dalmatinska podnijela je Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe ili više njih, zbog osnovane sumnje da je 24. srpnja 2009. godine, oko 12.05 sati u Kaštel Novom, na 304 km dionice željezničke pruge između Labina i Kaštel Starog, općeopasnom radnjom prouzročila željezničku prometnu nesreću u kojoj je došlo do izlijetanja nagibnog putničkog vlaka, koji je prometovao na relaciji Zagreb-Split, sa tračnica; kojom prilikom je ozlijeđeno više osoba od kojih je šest smrtno stradalo.
Istom prilikom pričinjena je i znatna materijalna šteta. 

Opisanom radnjom nepoznata osoba ili više njih, počinila je kazneno djelo Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti opisano u čl.271 st.2 a u svezi s kaznenim djelom Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom opisano u čl.263 st.1. KZ-a Republike Hrvatske.

U svezi s predmetnom kaznenom prijavom, a u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom policijski službenici nastavljaju daljnje policijske izvide u cilju otkrivanja počinitelja spomenutih kaznenih djela.

 

Stranica