U Košutama provedena edukacija učenika o sigurnosti u prometu

Slika /PU_SD/Slike/Poštujte naše znakove.jpg
U sklopu projektne aktivnosti Odjela prevencije „Sigurnost u cestovnom prometu“, te „Sigurnost  i samozaštitno ponašanje biciklista“ u suradnji sa Policijskom postajom Sinj te Osnovnom školom Trilj 18. studenoga 2019. u Područnoj školi Košute održana je edukacija na temu „Sigurnog sudjelovanja u prometu“.
 
Područna škola Košute smještena je uz državnu cestu D-60 kojom je promet vrlo intenzivan obzirom da navedena cesta povezuje GP Kamensko – grad Trilj i te naselje Brnaze i grad Sinj, pa je edukacija o prometnim pravilima i prometnoj kulturi, te  o načinima sigurnog sudjelovanja u prometu, svakako bila korisna i zanimljiva.
              
Edukacija je provedena u dvije skupine, sa ukupno 136 učenika. Učenicima nižih razreda je u skladu sa projektnom aktivnosti „Poštujte naše znakove“ ukazano na pravilno i odgovorno ponašanje u prometu u svojstvu pješaka i putnika u osobnom vozilu/vozilu javnog prometa dok je učenicima viših razreda prikazan edukativni film u kojemu se govori o obvezi i posljedicama koje mogu proizaći ako se ne koristi sigurnosni pojas, koristi mobitel, a od strane vozača vozi nepropisnom ili neprilagođenom brzinom.
Nakon edukacije učenici su mogli postavljati pitanja te mogli razgledati Mobilno policijsko vozilo, te službeno vozilo koje djelatnici policije koriste u svakodnevnom radu što je djeci bilo dodatno interesantno.
 
Uz djelatnika Odjela prevencije edukaciji u edukaciji je sudjelovao i policijski službenik Policijske postaje Sinj Tonči Cvitković, te nastavnici navedene škole.
 

Stranica