Provedene preventivne aktivnosti: "Oprez je COOL!"

Slika /PU%20splitsko-dalmatinska%202022/Prevencija/oprez%201.jpg
FOTO: PU splitsko-dalmatinska

Na inicijativu Vijeća za sigurnosti i prevenciju kriminaliteta Grada Omiša od 26.veljače. do 1. ožujka 2024. u Srednjoj školi „Jure Kaštelan“ u Omišu od strane djelatnika Odjela za epidemiologiju i prevenciju ozljeda, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije provedene su aktivnosti iz javnozdravstvenog projekta „Oprez je COOL!“ usmjerene na prevenciju ozljeda u prometu, kao i aktivnosti preventivnog projekta „Sigurnost u cestovnom prometu“ te „Sigurnost i samozaštitno ponašanje biciklista“ koje provodi Ured načelnika PU splitsko-dalmatinske.
 
Prilikom provedbe interaktivne radionice učenicima su uz usmeno izlaganje predavača prikazani nastavni filmovi na temu odgovornog ponašanja u prometu te poštivanja prometnih propisa, a sve u cilju prevencije prometnih nesreća i posljedica koje iz njih proizlaze.
 
 Učenici su postavljali pitanja vezana za:
 
- korištenje mobilnog uređaja prilikom sudjelovanja u prometu,
- vožnju pod utjecajem alkohola i drugih opojnih sredstava
- postupanje kod događanja prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama
 
Edukaciji su bili nazočni  učenici trećih razreda srednje škole iz  šest razrednih odjeljenja,  a istu je provodio tim NZZJZ u sastavu: mr. Ivana Bočina, dr. med., spec. javnog zdravstva, Nikola Jelaš, mag. sanit. ing, Gabriela Delić, dr. med. i Sara Polić, dr. med., te djelatnik na poslovima prevencije iz Ureda načelnika u dijelu koji se odnosi na preventivne aktivnosti PU splitsko-dalmatinske.

Stranica