Život je jedan, ne ostavljajte ga na cesti!

Slika /PU_SD/policija-motociklisti.JPG
Na području Splitsko-dalmatinske županije danas, 10. lipnja 2020.god. u vremenu od 16:00 do 20:00 sati provest će akcije nadzora i kontrole  prometa posebno u odnosu na četiri najznačajnija faktora rizika koji dovode do najtežih prometnih nesreća, te kontrole motocikla i mopeda.
 
Od početka godine na cestama Splitsko-dalmatinske županije smrtno je stradalo 12 osoba, a samo u posljednjih tjedan dana smrtno su stradala dva vozača motocikla.
 
Od 2017.g. do danas na motociklu ili mopedu smrtno je stradalo 28 osoba, a teško i lako ozlijeđeni se broje u stotinama.
 
Poštovani vozači, u cestovnom prometu ne sudjelujete sami.
Pogrešno i  nepropisno ponašanje svakog sudionika u prometu uzrokuje teške posljedice na živote i zdravlje ljudi. Posljedice neodgovornog ponašanja često su fatalne, posebno za najosjetljivije sudionike u prometu.
 
Prečesto smo svjedoci smrtnog stradavanja „najboljih“  vozača i onih vozača „kojima se to ne može dogoditi“. Prometne nesreće sa smrtnim posljedicama najčešće se događaju upravo takvim vozačima, „najboljima“ i „najsposobnijima“.
 
Pravila ponašanja u cestovnom prometu ne postoje radi policije, nego radi sigurnosti svih sudionika u prometu.
 
Teško kršenje prometnih propisa nepropisnim brzinama, nepropisnim pretjecanjem, oduzimanjem prednosti prolaska i općenito grubim i neodgovornim ponašanjem, često uzrokuje posljedice i može uništiti vaš život, ali i život  vama nepoznate osobe, slučajnog prolaznika.
 
Budite odgovorni jer netko čeka vas, ali netko čega i  onu osobu koja vam u tom trenutku dolazi ususret.

Stranica