Zaplijenjeno više od 17 kilograma marihuane

Slika PU_SD/marihuana%20II.25.10..jpg

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom te je obavljena pretraga stana i drugih prostora koje koristi na širem trogirskom području

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga proveli su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljenog posjedovanja, izrade  i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga stana i drugih prostora koje navedeni koristi na širem trogirskom području. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto devet PVC vreća sa sadržajem ukupno 16.9 kilograma droge marihuane i tri zasađene stabljike biljke cannabis sative visine 120 centimetara. Također je pronađeno i oduzeto još 900 grama gospodarskog eksploziva.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je danas predan policijskom pritvorskom nadzorniku te je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Nadalje, dovršeno je kriminalističko istraživanje  nad 42-godišnjakom kod kojega je također na širem trogirskom području pronađeno i oduzeto 275 grama marihuane i dvije zasađene stabljike biljke cannabis sative. Zbog sumnje  da je počinio kazneno  djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon