​Vozačicu sud kaznio kaznom zatvora i trajno oduzeo vozilo

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/policija-noć.jpg

Upravljala vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom

FOTO: ilustracija

U predmetu pred općinskim prekršajnim sudom koji je pokrenula Policijska postaja Sinj, a u kojem je prijavljena 33-godišnjakinja ponavljačica prometnih prekršaja, kojoj je sud odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana, sud je donio presudu kojom je vozačicu proglasio krivom i izrekao joj je kaznu zatvora u trajanju od 90 dana te zabranu upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 24 mjeseca.
Također sud je donio odluku da se  vozilo kojim je upravljala trajno oduzme.

Naime 11. rujna 2024. godine, u 1:30 sati, u gradu Sinju, na kolniku Vukovarske ulice policijski službenici zaustavili su 33-godišnju vozačicu za koju je utvrđeno da vozi pod utjecajem alkohola od 1.65 g/kg, nakon izvršnosti rješenja o ukidanju vozačke dozvole iz članka 286. stavka 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a prije ponovnog stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom, a sve to dok su joj na snazi izrečene 2 (dvije) zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Vozilo kojim je upravljala je privremeno oduzeto. S obzirom da se radilo o višestrukoj recidivistici koja je u posljednje dvije godine  prijavljivana za prekršaje upravljanja vozilom prije ponovnog stjecanja prava na upravljanje, a upravljala je vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane zbog čega je bila uhićena i dovedena u službene prostorije.

Stranica