Video konferencija Ministarstva unutarnjih poslova i Ravnateljstva policije, PU splitsko-dalmatinske i PP Sinj s predstavnicima gradova i općina sa sinjskog područja

Slika /PU_SD/Slike/videokonferncija.jpg
U prostorijama Policijske postaje Sinj danas, 22. rujna,  održana je video konferencija Ministarstva unutarnjih poslova i Ravnateljstva policije, PU splitsko-dalmatinske i PP Sinj s predstavnicima gradova i općina, na kojoj su sudjelovali glavni ravnatelj policije Nikola Milina i Cvjetko Obradović, pomoćnik ministra unutarnjih poslova.
U Policijskoj postaji  Sinj nalazili su se Dražen Vitez, načelnik PU splitsko-dalmatinske, Nediljko Garac, načelnik Sektora pravnih, financijskih i tehničkih poslova, načelnik PP Sinj Mislav Filipović-Grčić.
Također, tu su bili i čelnici ljudi gradova i općina sa sinjskog područja: Kristina Križanac, gradonačelnica Grada Sinja, Ivan Šipić, gradonačelnik Grada Trilja, Jure Plazonić, gradonačelnik Vrlike, Dušan Đula načelnik općine Otok i zamjenik načelnika općine Hrvace Jakov Titlić.
Tema video konferencije bila je sufinanciranje uređenje unutrašnjosti zgrade Policijske postaje Sinj. Gradonačelnici i načelnici složni su u ideji da zajedničkim sredstvima sufinanciraju unutrašnje uređenje zgrade Policijske postaje Sinj kako bi unaprijedili uvjete rada policije u Sinju, ali i prostorije u koje dolaze građani Sinja i okolice kako bi ostvarili svoja prava posebno vezano uz izradu osobnih dokumenata.
U ovom trenutku načelno je dogovoren iznos sredstava kojima su jedinice lokalne zajednice spremne sufinancirati projekt obnove, te će u roku od mjesec dana biti zaključen i ugovor o suradnji i sufinanciranju.
Tijekom video konferencije jedna od tema je bila i stanje sigurnosti na području Sinja i ostalih mjesta koji se nalaze u nadležnosti Policijske postaje Sinj. Svi predstavnici lokalnih zajednica istakli su kako je suradnja s policijom odlična, a predstavnici PP Sinj i PU splitsko-dalmatinske istakli su kako sagledavajući ključne statističke parametre stanje sigurnosti na zadovoljavajućoj razini.
Potporom lokalnih zajednica, policijski službenici, ali i građani Sinja i sinjskog područja uskoro će imati policijsku postaju koja će biti više nego adekvatna za obavljanje policijskih poslova, na zadovoljstvo policije, ali i građana.

Stranica