„Vežimo se!“-najava nadzora i kontrole prometa na području Segeta

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Prevencija/Vežimo se! Seget Donji 11.8.2023..jpg

Pojas glavu čuva

Foto: ilustracija

Na postajnom području Policijske postaje Trogir u prvih sedam mjeseci ove godine bilježimo negativan trend prometnih nesreća i stradalih u prometnim nesrećama. Naime, do sada u 2023. godini u prometnim nesrećama na području PP Trogir poginule su 3 osobe, a ozlijeđeno ih je 69, što je više od petogodišnjeg prosjeka broja prometnih nesreća na području Policijske postaje Trogir.

Analizirajući uzroke prometnih nesreća i faktore koji utječu na njihove posljedice, utvrdili smo nizak postotak korištenja sigurnosnog pojasa na područjima grada Trogira te općina Okrug, Seget i Marina.

S obzirom da je nekorištenje sigurnosnog pojasa jedan od glavnih uzrok zadobivanja tjelesnih ozljeda u prometnim nesrećama, Policijska postaja Trogir zajedno s partnerima - Gradom Trogirom i općinama Okrug, Seget i Marina pokreće kampanju naziva „Vežimo se!“.

Prvenstveni cilj kampanje je povećati korištenje sigurnosnog pojasa, a samim time i povećati sigurnost putnika u vozilima te smanjiti mogućnost ozljeđivanja u slučaju prometne nesreće, te utjecati na svijest sudionika u prometu na važnost korištenja pojasa, ali i poštivanja svih ostalih prometnih pravila.
U sklopu kampanje policijski službenici će jednom tjedno mjeriti korištenje pojasa na više lokacija u navedenim općinama, odnosno, gradu.  Nadalje, policijski službenici će jednom tjednom na različitim lokacijama, video kamerom snimati promet na cestama te će se onima za koje se utvrdi da ne koriste sigurnosni pojas poslati obavijest o počinjenom prekršaju na kućnu adresu.

Preventivna akcija kreće sutra, 11.kolovoza 08.2023. g. kada će policijski službenici tijekom dana provoditi nadzor na području Segeta i zato vežite se jer pojas glavu čuva.

Stranica