Utvrđeni teški prometni prekršaji: visoke razine alkohola i vožnje bez vozačke dozvole

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/Bljeskalice 2.jpg

U još tri odvojena događaja tijekom noći kod osoba je pronađen marihuana, amfetamin i heroin

FOTO: ilustracija

Sinoć, tijekom redovnih postupanja policijskih službenika Jedinice specijalne i interventne policije, koje se provode  u cilju prevencije svih vrsta protupravnog ponašanja i zadržavanja povoljnog stanja sigurnosti,  policijski službenici su proveli veći broj postupanja.
 
Oko 19:50 sati na području Žrnovnice  zaustavili vozača motocikla za kojeg je provedenim ispitivanjem utvrđeno  da se nalazi pod utjecajem alkohola u iznosu 1,90 g/kg. Vozač nije nosio zaštitnu kacigu, niti je imao prometnu i vozačku dozvolu. Određeno mu je zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola nakon čega će se provesti istraživanje.
 
U 21:45 sati na području Kaštela zaustavljaju osobno vozilo, te utvrđuju da vozač upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, vozilo nije registrirano i istekla je prometna dozvola. Također, kod jedne osobe u vozilu pronađena je manja količina marihuane radi čega će biti prekršajno prijavljen.  
 
U Solinu oko  22:50 sati zaustavljen je višestruki recidivist  u činjenju prometnih prekršaja koji je upravljao motociklom za vrijeme dok mu je ukinuta vozačka dozvola, te će nad njim biti provedeno istraživanje.
 
Oko 23:50  sati policijski službenici u Splitu su zaustavili vozilo kojim je upravljao muškarac koji se nalazio u alkoholiziranom stanju. Policijski službenici kod vozača izmjerili su koncentraciju alkohola od čak 2,34, g/kg. Vozaču je određeno zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola, nakon čega će biti provedeno istraživanje. U 23:55 sati na području Splita zaustavljen je motociklist bez registarskih oznaka, a vozač je upravljao motociklom iako nema položen vozački ispit.
 
Također, u još tri odvojena događaja tijekom noći kod osoba je pronađen marihuana,  amfetamin i heroin, a obzirom da je utvrđeno postojanje sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga osobe će biti prekršajno sankcionirane.
 
Aktivnosti djelatnika JSIP-a čiji je prvenstveni cilj zadržavanje povoljnog stanja sigurnosti, ali i prevencija svih oblika protupravnih ponašanja, nastaviti će se u narednim mjesecima, posebno tijekom turističke sezone.
 
 

Stranica