Utvrđeni teški prometni prekršaji

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/policija automobil 2.jpg
Foto: ilustracija

Kaštela: bez zaštitne kacige na glavi, ali s mobitelom u ruci

Jučer oko 18 sati policijski službenici su uočili muškarca na mopedu bez zaštitne kacige na glavi, a tom prilikom je koristio mobitel. Isti je zaustavljen, te je utvrđeno da se radi o 28-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine. Također je utvrđeno da je upravljao mopedom kojem je isteklo važenje prometne dozvole te prije stjecanja prava na upravljanje. Isti je uhićen i zadržan do privođenja na sud.

Solin: recidivista zatečen u prometu s ukinutom vozačkom dozvolom

Jutros oko 2 sata u Solinu  policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao  37-godišnjak. Provedenim nadzorom utvrđeno je kako je upravljao vozilo prije ponovnog stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima nakon što mu ukinuta i oduzeta vozačka dozvola. Vozilo kojim je upravljao je oduzeto, a isti je uhićen i zadržan do privođenja sudcu za prekršaje.

Split: alkoholiziran izazvao prometnu nesreću pa napustio mjesto događaja

Jučer oko 13 sati u Split u ulici Šetalište Ivana Meštrovića dogodila se prometna nesreća, sudar između osobnog vozila i motocikliste, a nakon prometne nesreće vozač osobnog vozila je napustio mjesto događaja. Nedugo nakon događaja policijski službenici pronašli su vozača i vozilo koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći, utvrđeno je da je vozilom upravljao 21-godišnji državljanin Poljske pod utjecajem alkohola od  1,06 g/kg, također je utvrđeno da je izazvao prometnu nesreću jer je ušao u križanje, a da nije propustio motociklistu kojeg je bio dužan propustiti, a koji je u prometnoj nesreći zadobio lakše tjelesne ozljede. 21-godišnji državljanin Poljske je isključen iz prometa i smješten do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Imotski: 18-godišnjaku utvrđena koncentracija alkohola od 1,6 g/kg

Jutros oko 04.30 sati na imotskom području policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 18-godišnjak. Provedenim nadzorom utvrđeno je da je pod utjecajem alkohola od 1,6 g/kg. Isti je isključen iz prometa te zadržan do privođenja sudcu za prekršaje.
 

Stranica