Uskoro Dan otvorenih vrata i u Splitu

Slika /PU_SD/Slike/Dan otvorenih vrata PU SD 2018.jpg
Policijska akademija i Policijska škola „Josip Jović“ pokrenula je niz promotivnih aktivnosti vezanih uz objavljeni natječaj za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka za 2020/2021. godinu. U sklopu promocije u utorak, 10.ožujka u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj održati će se  Dan otvorenih vrata.  Ovo je jedan od načina  promoviranja rada Srednje policijske škole „Josip Jović“ koja djeluje u sklopu Policijske akademije u Zagrebu.
 
Dan otvorenih vrata u PU splitsko-dalmatinskoj održat će se sportskoj dvorani Obrtno tehničke škole u Splitu, Plančićeva 1,  s početkom u 10:00 sati.
 
Tijekom trajanja prezentacije u dvorani će biti postavljeni info pultevi s opremom i tehnikom koju policija koristi u svakodnevnom radu. Zainteresirani građani moći će se upoznati sa svim segmentima rada i rodovima policije (specijalna policija, temeljna, kriminalistička, prometna, granična i interventna policija, protueksplozijski odjel, prevencije), te razgovarati s policijskim službenicima o temama za koje pokažu interes.  Također, održati će se i pokazna vježba borilačkih vještina i vještina rukovanja oružjem u kojoj će sudjelovati policijski službenici Interventne jedinice policije.
 
Na ovaj način pokušati ćemo zainteresiranim kandidatima približiti rad policije, te ih potaknuti da policiju izaberu za svoj životni poziv.
 
Ukoliko ste završili srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju, hrvatski ste državljanin/državljanka, mlađi ste od 28 godina i imate želju postati policajac/policajka, u utorak, 11. ožujka u 10:00 sati dođite u sportsku dvoranu Obrtno tehničke škole u Splitu gdje ćete dobiti sve potrebne informacije o radu i životu policajaca, te o uvjetima za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajka/policajac.

Stranica