Upravljao plovilom pod utjecajem alkohola i droge

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/policija_hauba.jpg
Foto: ilustracija

Hvar: Upravljao plovilom pod utjecajem alkohola i droge

Jučer, 28. kolovoza 2024.godine oko 13:30 sati zaprimljena je dojava o nekontroliranom kretanju broda koji prevozi goste te sumnjaju da je skiper vjerojatno pod utjecajem opojnog sredstva.

Policijski službenici po dojavi su krenuli u postupanje, na teren su izašli djelatnici PP Hvar, Postaje pomorske policije Split i Lučke kapetanije Hvar. Brod je pronađen kod otočića Galešnik. Utvrđeno je da je 24-godišnji muškarac koji je upravljao brodom isti napustio i odvezao se gliserom.

Policijski službenici su ga pronašli u uvali Stipanska gdje je utvrđeno da se nalazi u vidno alkoholiziranom stanju. doveden je u službene prostorije i alkotestiran. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 0,91 G7kg,a privedenim testiranjem na prisutnost droga utvrđeno je da pozitivan na kokain.

Smješten je u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnih sredstva.
 
Hrvace: Na vozilu utvrđeni brojni tehnički nedostaci, isključen iz prometa
 
Jučer, 28. kolovoza 2024.g. u Hrvacama policijski službenici zaustavili su kamion s prikolicom tzv. „šticar“ za drva jer je prolazio cestom gdje je promet zabranjen. Kamionom je upravljao 50-godišnjak.
 
Obzirom na uočene nedostatke upućen je na izvanredni tehnički pregled gdje su temeljem obavljenog pregleda na stanici utvrđeni veći nedostaci, ukupno 12 većih nedostatka na kamionu,  a na prikolici 6 nedostataka. Isključen iz prometa, te su mu privremeno oduzete registarske pločice.
 
Protiv 50-godišnjaka će biti podnesene prijave zbog postojanja sumnje u počinjenje prometnih prekršaja i to iz cl.194 -zbog upravljanja cestom gdje je zabrana i čl.236 -zbog tehničke neispravnosti odnosno nedostataka.
 
 
 
Makarska: 22-godišnji vozač kažnjen s 15 dana zatvora
 
Jučer je na nadležni općinski prekršajni sud priveden 22-godišnji strani državljanin koji je dana 27. kolovoza upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i ugrožavao sudionike u prometu.

Nadležni općinski prekršajni sud 22-godišnjaku je  izrekao  15 dana kazne zatvora, 820 eura novčane kazne, te zaštitnu mjeru zabrane korištenja vozačke dozvole svih kategorija u Republici Hrvatskoj  u trajanju od šest mjeseci.
 
 
 
Split: Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola iako mu je oduzeta vozačka dozvola

Policijski službenici su jutros oko 4 sata na području Splita zaustavili vozilo kojim je upravljao 54-godišnjak. Utvrđeno je da upravlja vozilom, iako mu je  oduzeta vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova, također je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola (0,67 g/kg).

Isti je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola obzirom da je postojala bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja.

Danas će uz optužni prijedlog biti priveden na sud.
 
Solin: Upravljao vozilom s 1,68 promila

Jutros, 29. kolovoza 2024.godine oko 01 sat na području Solina policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 45-godišnjak.

Alkotestiran je i izmjerena mu je koncentracija od 1,68 g/kg. Smješten je u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola obzirom da je postojala bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja.

Protiv vozača će biti podnesen optužni prijedlog sudu.

Gata: recidivist uhvaćen u vožnji iako mu je oduzeta vozačka dozvola

Sinoć, 28. kolovoza 2024.godine u mjestu Gata policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 26-godišnjak za kojeg je utvrđeno da upravlja vozilom iako mu je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta te iduće dvije godine ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole obzirom da se radi o višestrukom recidivistu u činjenju težih prometnih prekršaja.

Doveden je u službene prostorije, vozilo je oduzeto, a vozač će danas uz optužni prijedlog biti odveden na sud.

 

Stranica