Uhićene dvije strankinje koje su „džeparile“ u Splitu

  • Slika /PU%20splitsko-dalmatinska%202022/Vijesti%20(svakodnevno)/policija%20natpis2.jpg
  • Slika

„ Ovako konkretno izgleda vrlo uspješna suradnja policije i turističkih vodiča koja se putem zajedničkih whatsupp grupa provodi u Trogiru i Splitu već nekoliko godina. Policijski službenici PP Split su doslovno u 5 minuta uhvatili počinitelje kaznenog djela krađe."

FOTO: ilustracija

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije državljanke Bugarske. U petak, 26. srpnja 2024.godine zaprimamo informaciju da je u Dioklecijanovoj palači oštećenoj iz ruksaka otuđen novčanik. Ubrzo su pronađene i u službene prostorije dovedene dvije ženske osobe koje su se dovodile u vezu s krađom.
 
Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su također 12. i 13. srpnja u centru Splita od šest oštećenih osoba otuđile novčanike. Ukupna protupravna imovinska korist procijenjena je na oko 3.300,00 €.
 
Uspješan i brz pronalazak osoba koje su detektirane kao mogući počinitelji ove vrste kaznenih djela koje gužve u centru grada za vrijeme turističke sezone koriste za krađe, rezultat je odlične suradnje policije i turističkih vodiča koja se odvija već nekoliko godina posebno tijekom ljeta.
 
Hrvatska udruga turističkih vodiča opisala je na društvenoj mreži ovu suradnju i u svojoj objavi naveli su:
 
Ovako konkretno izgleda vrlo uspješna suradnja policije i turističkih vodiča koja se putem zajedničkih whatsupp grupa provodi u Trogiru i Splitu već nekoliko godina. Policijski službenici PP Split su doslovno u 5 minuta uhvatili počinitelje kaznenog djela krađe.
Znamo da se radi o manjim kaznenim djelima naspram svemu s čime se policijski službenici suočeni, međutim upravo krađe su ono što ostavi najružniji dojam turistima o nekoj destinaciji. Stoga smo jako zadovoljni suradnjom na kojoj ovim putem zahvaljujemo policiji.
 
Kristina Nuić Prka, predsjednica Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske
Ivo Luketa, predsjednik Društva turističkih vodiča Split
 
Podsjećamo tijekom ove turističke sezone u tri odvojena istraživanja riješene su čak 36 džepne krađe u centru Splita, a počinitelji su kazneno prijavljeni:
 
https://splitsko-dalmatinska-policija.gov.hr/vijesti/dvije-osobe-prijavljene-zbog-kradje-novcanika/41503
 
https://splitsko-dalmatinska-policija.gov.hr/vijesti/split-otkriveni-pocinitelji-27-dzepnih-kradja/41775

Stranica