U tijeku akcija #NetkoTeČeka – Zajedno za sigurnije ceste

  • Slika /ROADPOL 2024/1726661629154.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policija i Splitsko-dalmatinska županija zajednički podižu svijest o sigurnosti na cestama

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

Danas, 18. rujna 2024. godine, u sklopu akcije #NetkoTeČeka, koja se tradicionalno provodi na Roadpol Dan sigurnosti, policijski službenici pojačano nadziru promet na području Splitsko-dalmatinske županije. Cilj ove akcije je podizanje svijesti o sigurnosti u cestovnom prometu, s naglaskom na odgovorno ponašanje vozača. Cilj ove aktivnosti je da današnji dan bude dan bez poginulih u prometu i da zajedničkim naporima svih sudionika u prometu svaki idući dan bez poginulih.
 
Perica Orešković, policijski savjetnik Službe za sigurnost prometa i Ante Šošić, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije kontroliranim vozačima koji su svojim ponašanjem pokazali poštivanje zakona i  prometnih pravila, kao znak pažnje uručili su simbolične pokloni s znakom akcije. Na ovaj način željeli smo znakom pažnje nagraditi savjesne i odgovorne vozače i pohvaliti njihovo odgovorno ponašanje u prometu.  
 
Policijski službenik Perica Orešković je naglasio važnost akcije pokrenute na inicijativu građana zajedno s policijom i Županijom, te je izrazio nadu da će ova kampanja u budućnosti utjecati na vozače da postanu svjesniji svoje obaveze i odgovornosti u cestovnom prometu i poštivanja prometnih pravila. Akcije Netko Te Čeka tradicionalno se provodi na dan zan koji želimo da bude dan bez poginulih u prometu.
 
Zamjenik župana Ante Šošić  naveo je da je ova akcije rezultat uspješne suradnje Županije, policije i građana, te da je jedan od značajnijih preventivnih projekata kada govorimo o sigurnosti prometa na cestama.
 
Akcija će se nastaviti danas tijekom dana, a još jednom podsjećamo da su u tijeku Roadpol Safety Days  .  Projekt se provodi u partnerstvu s Europskom komisijom, paralelno s obilježavanjem Europskog tjedna mobilnosti, a ove godine fokus je na podizanju svijesti građana o opasnom ponašanju u cestovnom prometu.

Pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila, te zajedno s nama doprinesu poboljšanju sigurnosti prometa  na cestama.

Stranica