U Splitu obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Prevencija/lila lily.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Poseban cilj je osvijestiti i senzibilizirati društvo vezano uz problem nasilja nad ženama

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

Policijski službenici prevencije uz policijske službenike Prve policijske postaje Split, Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, 22. rujna 2023.godine, obilježili su na način da su u centru Grada Splita informirali građane o ovoj značajnoj problematici. Uz korištenje mobilnog preventivnog centra, tijekom jutra bili su na području centra grada, razgovarali s velikim brojem građana, posebno naših sugrađanki o ovoj temi i ovoj problematici. Građani rado razgovaraju s policajcima i podržavaju aktivnosti policije. Osvješćivanje je jedan od putova kako doći do društvene osude svakog oblika nasilja.

Cilj obilježavanja i aktivnosti policije je podizanje svijesti o neprihvatljivosti svih oblika nasilja nad ženama, uključujući psihičko, tjelesno, spolno i ekonomsko nasilje. Poseban cilj je osvijestiti i senzibilizirati društvo na problemu nasilja nad ženama te poslati poruku o nultoj toleranciji prema svim oblicima nasilja nad ženama.

Riječ je o društvenom problemu o kojemu je potrebno otvoreno i javno govoriti te poticati javnost da o nasilju ne treba šutjeti te da nasilje treba prijaviti policiji.

U tom smislu Policijska uprava Splitsko-dalmatinska  u suradnji sa svim odgovornim dionicima društva sustavno provodi preventivne aktivnosti s ciljem senzibilizacije građana. Posebno kroz projekt „Lily“, koji je usmjeren na različite ciljne društvene skupine, ali i cjelokupnu javnost s jasnom porukom: „Prekinimo šutnju, prijavimo nasilje, jer za nasilje nema opravdanja!“



 

Stranica