U sklopu aktivnosti prevencije ovisnosti u Sinju odigrana predstava „NEDOSTAJEM SAMA SEBI“

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/predstava sinj prevencija 010223.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj predstave je ukazati na rizične situacije u kojima djeca i adolescenti dolaze u kontakt s drogom i što dovodi do uzimanja

Nastavljena je aktivnost policije u  edukaciji  djece i mladih na temu prevencije ovisnosti i zlouporabe opojnih droga.
Aktivnost je provedena u gradu Sinju, kroz predstavu Sinjskog pučkog kazališta, pod nazivom „ Nedostajem sama sebi“ te uz interakciju policijskih službenika s nazočnom djecom. Cilj je ove predstave ukazati na to kako prepoznati situaciju u pubertetu i adolescenciji kada mladi dolaze u dodir s drogom, kada i zašto najčešće uzimaju drogu, kako i kada postaju ovisnici o drogama, kako mlade informirati o posljedicama uzimanja i ovisnosti o drogama, što moraju znati o drogama da se ne bi upuštali u rizik eksperimentiranja s istima. Predstava je prikazana u Omišu i Marini, a biti će prikazana tijekom veljače i na otoku Braču, u gradu Supetru i općini Bol, dok će se prikazivanje nastaviti tijekom ove godine i na širem području ove Policijske uprave uz potporu stručnih službi Županije Splitsko-dalmatinske i predstavnika lokalne samouprave .
Kao dodatni ciljevi  rada policijskih službenika s djecom su isticanje uloge policije u njihovoj zaštiti, nova znanja i  podizanje razine samosvijesti o odgovornosti za vlastitu sigurnost i zdravlje, aktivno mijenjanje  stavova i štetnih životnih navika i usvajanje zdravih stilova života.
Predstavi je u pratnji nastavnika i ravnatelja osnovnih ii srednjih škola u gradu Sinju, nazočilo oko 500 učenika osmih razreda i prvog i drugog razreda srednjih škola, koji su pokazali interes i zadovoljstvo viđenim.
Predmetna predstava dio je projektnih aktivnosti na prevenciji ovisnosti koji se provodi sa razine Policijske uprave Splitsko-dalmatinske koristeći umjetničke i kulturne izražaje kao inovativni model informiranja i slanja preventivnih poruka.  
Za napomenuti je da pošto se radi o ciljanoj skupini učenika, istima ukazano na projekt „Postani policajac/policajka“, odnosno da se isti o navedenom mogu informirati na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova.
 

Stranica