U Sinju održano predavanje o sigurnosti u prometu

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Prevencija/Sinj djeca 1.jpg
  • Slika
  • Slika
FOTO: PU splitsko-dalmatinska

U sklopu preventivnog projekta „Poštujte naše znakove“ policijski službenici prevencije iz Ureda načelnika,  zajedno s policijskim službenikom Službe prometne policije Policijske uprave splitsko-dalmatinske i policijskim službenicima Policijske postaje Sinj, u petak 9.rujna 2022. u dvorani Osnovne škole „Marka Marulića“ u Sinju, održali su edukaciju za učenike od trećeg do šestog razreda osnovne škole.           
             
Jedna od tema obuhvaćena predavanjem bila je sigurnost pješaka, biciklista i vozača romobila u prometu na cestama,a edukaciji je prisustvovalo 103 učenika.

Uz ponavljanje ranije stečenih znanja o prometu i sigurnosti, ovo je bila prilika da učenici saznaju i nešto više, a njihova znatiželja pokazala se kroz postavljanje brojnih pitanja na koja su policajci rado odgovarali, a time i educirali djecu. Posebno ih je interesirala tema vezana uz sigurnost biciklista i vozača romobila, te obveze sudionika u prometu vezano uz nošenje zaštitne kacige prilikom vožnje bicikla.

Kako bi i ovo predavanje bilo još interesantnije posjetio ih je i policijski službenik-motociklist koji im je pokazao službeni motocikl, a djeci je to uvijek posebno zanimljivo. U zajedničkom druženju uz pitanja o prometu, ali i svakodnevnim poslovima policije, susret s učenicima bila je prilika jopš jednom podsjetiti djecu na važnost pravilnog ponašanja u prometu.
 
 
           

Stranica