U Sinju održano IX.hodočašće vojske i policije

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/sinj srpanj.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Pripadnici oružanih snaga, policije i hrvatski branitelji danas su hodočastili Gospi Sinjskoj

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

 
U Svetištu Gospe Sinjske u Sinju, danas,  28. srpnja  2023.godine,  održano je 9. hodočašće hrvatske vojske, policije i branitelja Gospi Sinjskoj. Zapovjednik hodočašća je pukovnik Ivica Armanda iz HKV , a  zapovjednik za policiju je glavni policijski savjetnik Ivica Franić iz Ureda načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske.
 
Na hodočašću je sudjelovalo  oko 130 policijskih službenika  iz četiri policijske uprave iz Dalmacije,  a među kojima je 81 pripadnik policijske akademije koji praksu obavljaju u PU splitsko-dalmatinskoj, šibensko-kninskoj, zadarskoj i dubrovačko-neretvanskoj.
 
U  crkvi Gospe Sinjske službena je sveta misa koju je predvodio  msgr. Jure Bogdan, Vojni ordinarij u RH u zajedništvu s  nadbiskupom vrhbosanskim i vojnim ordinarijatom u Bosni i Hercegovini msgr. Tomom Vukšić, te dr.sc. vlč.  Frano Musić  vikar za pastoral Vojnog ordinarijata i voditelj Službe za suradnju sa Vojnim ordinarijatom u MUP-a, generalni vikar Vojnog ordinarijata dr. don Marko Medo  policijski, don Marko Trogrlić i don Hrvoje Relja, policijski kapelani PU splitsko-dalmatinske, te ostali policijski i vojni kapelani. Misno slavlje je predvodio i  propovijedao je  msgr. Tomo Vukšić. U organizaciji hodočašća sudjelovalo je gvardijan fra Marinko Vukman.
 
Na hodočašću su sudjelovali izaslanica Ministra unutarnjih poslova, glavna tajnica MUP-a  gospođa Sanda Šimić-Petrinjak, izaslanik Glavnog ravnatelja policije načelnik Uprave za javni red i sigurnost Dragan Tokić, načelnici policijskih uprava: Slobodan Marendić, PU splitsko-dalmatinska ), Ivan Pavličević ( PU dubrovačko-neretvanska) i Sandro Santini ( PU šibensko-kninska).
 
Uz pripadnike vojske i policije, na hodočašću sudjeluju i hrvatski branitelji, vatrogasci, povijesne postrojbe, alkari i vjerni puk uz pratnju Orkestra hrvatske vojske, policijske  klape „Sveti Mihovil“ i  klape HRM „Sveti Juraj“.
 

Stranica