U PU splitsko-dalmatinskoj održava se pedagoško-instruktivni seminar za predavače-instruktore

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Granica/DSC_0751 pis2.jpg
  • Slika
  • Slika
Foto: PU splitsko dalmatinska

Temeljem Odluke Glavnog ravnatelja policije u vremenu od 25. do 29. rujna 2023.g. u PU splitsko-dalmatinskoj održava se pedagoško-instruktivni seminar za predavače-instruktore, a temeljem Plana policijskog obrazovanja za 2023.g. Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ u trajanju od 30 sati ili 5 radnih dana.

Seminar su otvorile policijske službenice  Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ Ivana Herceg, voditeljica Seminara i Marija Pajur, voditeljica nastave na Seminaru, a koje su polaznicima zaželjele kvalitetan seminarski tjedan i uspjeh u stjecanju novih znanja i vještina.
Na seminaru sudjeluje ukupno 16 policijskih službenika granične i temeljne policije PU splitsko-dalmatinske. 

Polaznici će kroz navedeni seminar steći pedagoške kompetencije za samostalno pripremanje, izvedbu i evaluaciju strukovne obuke u skladu sa programom seminara. Ova obuka se provodi u kombinaciji kontaktne i online edukacije putem stranice e-obrazovanje MUP-a. Voditeljica seminara Ivana Herceg polaznike je upoznala sa radom sustava e-obrazovanja Policijske akademije i pristup kolegiju, na kojem mogu pristupiti svim radnim materijalima vezanim za učenje i pamćenje, nastavnu tehnologiju, komunikacijske vještine, planiranje i pripremu nastave, te vrednovanje ishoda učenja koje je za njih pripremila Marija Pajur – policijska službenica za pedagošku potporu u Službi za razvoj policijskog obrazovanja i međunarodnu suradnju. 

Na kraju seminara polaznici će se puno bolje nosili s javnim nastupom, te su njihova izlaganja i prezentacije bile zanimljive metodičko-didaktički oblikovane, stručne i poučne. Steći će osnovne pedagoške kompetencije koje će im biti korisne u provođenju obuka, profesionalnom radu ali i u svakodnevnom životu posebice vezano uz komunikacijske vještine.

Stranica