U proteklih sedam dana splitska pomorska policija sankcionirala 21 prekršaj

Slika /PU_SD/isplovljavanje broda.jpg

Obzirom na povećani intenzitet prometa na moru upućujemo sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi zabilježili što manje negativnih događaja

Obzirom da je turistička sezona u tijeku, povećao se i broj različitih događaja na moru, a u cilju prevencije, ali i sankcioniranja protupravnih ponašanja, policijski službenici Postaje pomorske policije Split intenzivnije vrše nadzor i kontrolu. U proteklih sedam dana policijski službenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali ukupno  21 prekršaj iz različitih zakona vezanih uz sigurnost plovidbe.
 
Policijski službenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali su ukupno 5 prekršaja tako zvanog „glisiranja“-  vožnje plovilom na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale kojom se ugrožava sigurnost osoba i to na području Hvara, Šolte i Čiova.
 
Policijski službenici su u proteklom tjednu sankcionirali također 9 prekršaja iz Pomorskog zakonika vezano uz prekrcaj osoba- prekomjeran broj osoba na plovilu, 3 prekršaja iz Pomorskog zakonika zbog neposjedovanja isprava za upravljanje plovilom i 4 prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice.

Policijski službenici će i dalje tijekom čitavog ljeta i turističke sezone u cilju prevencije nastaviti obavljati nadzor i kontrolu na moru. Prilikom upravljana gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obavezno se pridržavajte  propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale,  kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.

Obzirom na trenutačno povećani intenzitet prometa na moru upućujemo sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi  zabilježili što manje negativnih događaja.

Stranica