U Primorskom Docu održano natjecanje učenika u vožnji bicikla

Slika PU_SD/BICIKL.jpg
U četvrtak, 11.studenog 2021. održano je treće po redu natjecanje učenika u vještinama vožnje bicikla u dvorani Osnovne škole u Primorskom Docu. Natjecanje je provedeno u  sklopu projektne aktivnosti  „Sigurnost u cestovnom prometu“ i „Sigurnost i samo zaštitno ponašanje biciklista“, a u suradnji Odjela prevencije, Policijske postaje Kaštela, Osnovne škole „Primorski Dolac“ i općine Primorski Dolac.
 
Na trećoj „Biciklijadi“ u spretnosti upravljanju biciklom natjecalo se 30 učenika osnovne škole „Primorski dolac“, a za prva tri osvojena mjesta najboljim najboljim natjecateljima uručene su i prigodne nagrade. Prije početka natjecanja natjecatelji kao i njihovi „navijači“ bili su nazočni kratkoj edukaciji na otvorenom prostoru – u dvorištu športske dvorane, a na temu „sigurnost djece u cestovnom prometu“. Poslije edukacije učenici su razgledavali mobilni preventivni policijski centar te službeno policijsko vozilo.
 
Športski dio natjecanja odvijao se u posebnom okolnostima u skladu sa poštivanjem epidemioloških mjera zaštite od pandemije „Covid-19“ u športskoj dvorani u kojoj je postavljen poligon sa „preprekama“ koji su vozači biciklista trebali proći uz što manje počinjenih „grešaka“. Unutar dvorane postavljen je info-pult policije sa kojeg su policijski službenici učenicima  i posjetiteljima dijelili informativne materijale vezane za sigurno sudjelovanje u prometu: „Sigurnost i samozaštitno ponašanje biciklista“ i „Biciklisti – oprez u prometu“.
 
Svi sudionici natjecanja dobili su na dar za ovu priliku izrađene natjecateljske majice s natpisom „3.biciklijada – Primorski Dolac“ koje je za ovu prigodu izradila općina Primorski Dolac.
 
Uz učenike, ravnateljicu osnovne škole, nastavnike te čelnika općine Primorski Dolac natjecanju su bili nazočni i roditelji učenika koji su podržali ovo natjecanje koje se održava već treći puta uz želju da se održavanje istoga nastavi u svakoj narednoj školskoj godini. Za slijedeću „4.biciklijadu“ organizatori najavljuju sudjelovanje i učenika iz osnovnih škola susjednih općinskih središta Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije.   
 
Četvrtak je prošao u odličnom druženju, zabavi i učenju o prometu i prometnim pravilima.
 
Vidimo se opet iduće godine u Primorskom Docu!

Stranica