U Podstrani otvoren ured Druge policijske postaje Split

  • Slika /PU_SD/Slike/IMG-20211215-WA0000.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sigurni smo da ćemo i na ovaj način dodatno poboljšati i unaprijediti suradnju s građanima Podstrane

Partnerstvom Splitsko-dalmatinske županije, Policijske uprave splitsko-dalmatinske i općine Podstrana, utemeljeno na suradnji Odbora za sigurnost i Vijeća za prevenciju, realiziran je zajednički projekt, te su danas na području Podstrane stavljene u funkciju prostorije koje će koristiti policijski službenici Druge policijske postaje Split. Načelnik općine Podstrana Mijo Dropuljić danas je načelniku PU splitsko-dalmatinske Slobodanu Marendiću uručio ključeve a, a na svečanosti primopredaje prostora bili su i Stipe Čogelja, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije, načelnik Druge policijske postaje Ante Balov, kao i zamjenik načelnika općine Podstrana.
 
Obzirom da općina Podstrana u smislu policijske nadležnosti  pripada Drugoj policijskoj postaji Split, u sklopu prostora koji je vlasništvu općine, uređene su prostorije koje će između ostalog koristiti policijski službenici. Obzirom da se zgrada Druge policijske postaje Split nalazi u centru grada Splita, na ovaj način policijski službenici će biti u mogućnosti tehnički brže i jednostavnije obaviti određene poslove u prostorijama koje se nalaze u Podstrani posebno u vrijeme turističke sezone kada  uz domaće stanovništvo u Podstrani borave mnogobrojni turisti, domaći i strani, dok će se kao i do sada ostali poslovi iz nadležnosti policije obavljati u službenim prostorijama Druge policijske postaje Split koje se nalaze u Splitu, na adresi Pojišanska 2.
 
Naime, ove prostorije će koristiti policijski službenici i vođa sektora koji je zadužen za praćenje sigurnosnog stanja na tom području uglavnom za pripremu posla i obavljanje razgovora s građanima. Ovdje se ne radi o izdvajanju određenog dijela djelatnika u posebnu ispostavu, niti o formiranju posebne postaje,  već o stvaranju uvjeta da policijski službenici Druge policijske postaje Split, a kada se za to ukaže potreba, na području Podstrane imaju prostore u koji mogu primiti građanina, s njim porazgovarati i obaviti neke osnovne policijske poslove. Navedene prostorije osim za obavljanje osnovnih policijskih poslova koristit će se i za provedbu preventivnih projekata, ali i u svrhu funkcioniranja Vijeća za prevenciju.
 
Sigurni smo da ćemo i na ovaj način dodatno poboljšati i unaprijediti suradnju sa stanovnicima s područja Podstrane posebno tijekom ljetnih mjeseci, a ovaj projekt rezultat je još jedne uspješne partnerske suradnje s lokalnom zajednicom.  
 

Stranica