U Omišu obilježen Svjetski dan sjećanja na žrtve prometnih nesreća

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/svjetski dan promet 2.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
FOTO: PU SD

Povodom obilježavanja „Svjetskog dana sjećanja na žrtve prometnih nesreća“ koji se obilježava kroz treći tjedan u mjesecu studenom Udruga osoba s invaliditetom „Agape“ Omiš  organizirala je tribinu „Klik“ čija ciljana skupina su bili učenici završnih razreda Srednje škole „Jure Kaštelan“ u Omišu, a ista se održala u konferencijskoj dvorani hotela „Plaža“  u dva termina i to 15. i 20. studenoga 2023.

Edukaciju na temu sigurnog sudjelovanja u prometu s naglaskom na vlastito iskustvu učenicima su prezentirali predsjednica udruge „Agape“ Natali Stanić, članovi udruge kao i članovi moto kluba „Omiški gusar“.  Svoje iskustvo kod pružanja prve liječničke pomoći na mjestu događaja prometne nesreće s gledišta medicinske struke izložila je liječnica Tihana Barišić, dr. med.

U edukativnom dijelu koji se odnosio na odgovorno i sigurno sudjelovanje u prometu uz ukazivanje na najčešće uzroke prometnih nesreća i posljedica kao što su nepropisna i neprilagođena brzina, vožnja pod utjecajem alkohola drugih opojnih sredstava, uporaba mobitela u vožnji, nepropisno pretjecanje kao i ne nošenje zaštitne kacige na glavi  od strane vozača motocikla, mopeda i bicikla govorio je policijski službenik iz Ureda načelnika Policijske uprave.

Tijekom edukacije učenici su se aktivno uključivali u razgovor o navedenoj problematici postavljajući pitanja kao i navodeći svoja osobna iskustva kod svakodnevnog sudjelovanja u cestovnom prometu kao i svoja razmišljanja na koji bi se način mogla podići razina osobne sigurnosti svih sudionika u cestovnom prometu.
 

Stranica