U Makarskoj otvorena info zona za građane i turiste

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Turisticka sezona 2023/info-makarska-060723_005.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici i predstavnici drugih institucija biti će tijekom ljeta na raspolaganju građanima i turistima za savjete i informiranje

FOTO: CROPIX

Policijska postaja Makarska uz potporu Policijske uprave splitsko-dalmatinske, kroz Vijeće za prevenciju Grada Makarske, inicirala je projekt postavljanja info pultova na području Makarske. Danas je u započela provedba ovog zajedničkog projekta policije i lokalne zajednice. Grada Makarska  je prihvatio i realizirao ovu inicijativu policije čiji prvenstveni cilj je da policija, ali i predstavnici drugih institucija budu tijekom turističke sezone još dostupniji građanima.

Od danas će na postavljenom info pultu, građanima i stranim gostima biti uz hrvatske policijske službenike, na raspolaganju  i strani policijski službenici koji će tijekom ovog ljeta raditi na području Makarske. Uz policajce na info pultu  svaki dan će biti i predstavnici drugih institucija kao što su Turistička zajednica, spasilačka služba i Lučka kapetanija.

Također, danas su bili i policijski službenici u biciklističkoj ophodnji koji tijekom ljeta obilaze najuži centar Makarske i plaže. Gradonačelnik Zoran Paunović i načelnik Policijske postaje Makarska Geni Dropulić danas su bili uz djelatnike na info pultu i predstavnicima medija prezentirali projekt i koje će prednosti on imati za domaće i strane goste, ali i stanovnike Makarske.

Građani će od danas svakog dana imati mogućnost razgovarati i informirati se, ali i također dobiti savjete i preporuke vezano uz preventivne projekte koje policija provodi. Nadalje, savjetovati ćemo građane o samozaštiti  posebno kada su u pitanju imovinska kaznena djela i to ona koja se događaju najčešće u ljetnim mjesecima kao što su krađe, džepne krađe i krađe s plaže. U cilju prevencije posebno imovinskih kaznenih djela, na info pultu će se nalaziti i info materijali o prevenciji i zaštiti i to na nekoliko stranih jezika. U ovom trenutku postavljena info pult je postavljen na gradskoj plaži Peškera, te slijedi postavljanje u centru Makarske.

I na ovaj način ćemo dodatno unaprijediti uslugu koju svakodnevno pružamo građanima, a građani će imati mogućnost razgovarati s policajcima o svakodnevnim pojavnostima, situacijama s kojima se susreću i problemima koje su uočili.

Za sada su punktovi postavljeni na dvije lokacije, na glavnoj gradskoj plaži i na plaži ispod hotela Biokovka, a budući da su oba u neposrednoj blizini tornjeva Spasilačke službe u suradnji s gradskim Crvenim križem bit će omogućeno i brže djelovanje u slučaju hitnih situacija. Radno vrijeme punktova bit će svakog dana od 11.00 do 17.00 sati kada je na gradskoj plaži najveća frekvencija ljudi.

 
 

Stranica