U Klisu održan "Sajam mogućnosti"

Slika PU_SD/klisweb.jpg

FOTO: PU splitsko-dalmatinska 

Danas je  u Klisu  u organizaciji  Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Općine Klis  i Poduzetničkog inkubatora općine Klis, održan  treći po redu Sajam mogućnosti.

Uz brojne  izlagače, sajmu su uz djelatnika Odjela prevencije sudjelovali i kontakt policajci Policijske postaje Solin, koji su djeci dijelili edukativne materijalne vezane uz prevenciju o ovisnosti kao i informativne materijale vezane uz sigurnost djece u prometu. Na sajmu su sudjelovala  trojica pripadnika IJP, koji su prezentirali opremu i tehniku jedinice.

Djeca su s velikom zainteresiranošću razgledavali štand policije, te postavljali mnogo zanimljivih pitanja. Također su rado obilazili i štandove ostalih žurnih službi (vatrogasca i  GSS-a)


Sajam mogućnosti je druga komponenta preventivnog projekta “Zajedno više možemo“, odnosno nastavak na predavanja koja su djeci održali kontakt policajci, koja se odnose na opasnosti koje im može izazvati droga, alkohol, cigareta, kockanje i druga rizična ponašanja, te im je ovo svojevrsna alternativa svim oblicima rizičnih ponašanja, kako bi u slobodno vrijeme mogla izabrati nešto od ponuđenog. 

Djeca iz osnovne škole, kao i područnih škola s područja općine Klis, imala su mogućnost, na jednom mjestu, upoznati se s radom sportskih klubova, kulturno-umjetničkih društava, plesnih i drugih udruga koji postoje na području navedene općine.



Pisane vijesti