U Gradu Splitu održana edukacija "Partnerstvo za siguran grad"

  • Slika /PU_SD/Slike/sastanak grad Split prevencija 2.jpg
  • Slika
U organizaciji Odjela prevencije u zgradi splitske Gradske uprave u četvrtak,  02.srpnja 2020 godine održana je edukacija koju su za komunalne, poljoprivredne i glavne prometne redare proveli  djelatnici Policijske uprave Splitsko-dalmatinske. Teme edukacije pod nazivom „Partnerstvo za siguran grad“, uz obostranu razmjenu radnih iskustava, bile su brojne: od metodologije postupanja, načina komunikacije s građanima, do izvida u prekršajima, problematike sumnjivih predmeta, prikupljanja dokaza te pružanja pomoći od strane policije. Sastanku su nazočili i policijski službenici za prevenciju Prve i Druge policijske postaje Split,  te Službe za sigurnost cestovnog prometa  u cilju dogovor oko poboljšanja operativne suradnje na treneru. U sklopu edukacije postavljen je veći broj pitanja uz razmjenu iskustava u odnosu na postupanje prema građanima te važnost održive sigurnosti za razvoj grada i turističku sezonu.
Sve nazočne pozdravio je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara naglasivši kako su policija i gradsko redarstvo – dvije  sestrinske službe , izrazivši uvjerenje u sve uspješniju suradnju gradskog redarstava i djelatnika PU Splitsko-dalmatinske.
Daljnja suradnja biti će nastavljena kroz operativnu suradnju na terenu, nove edukacije, te angažman uvjetovan odlukama Vijeća za provedbu program prevencije kriminaliteta na području  grada Split uvažavajući epidemiološke preporuke.  

Stranica