Tugare: vozio motocikl bez vozačke dozvole i registarske oznake, te odbio ispitivanje na drogu

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/Stop policija.jpg

Vozaču motocikla je određeno zadržavanje u trajanju od 10 dana, nakon čega je predan u zatvor

FOTO: ilustracija

U utorak, 04. lipnja 2024.godine u mjestu Tugare, u ulici Poljička cesta,  oko 15 sati policijski službenici su prilikom obavljanja nadzora i kontrole prometa zaustavili vozača motocikla.

Na motociklu nisu bile postavljene registarske oznake, vozač nije imao osobnu iskaznicu, niti bilo koji drugi dokument kojim bi mogao potvrditi svoj identitet, te se na zahtjev policijskih službenika odbio podvrgnuti ispitivanju na prisutnost opojnih droga.

Utvrđeno je da je isti recidivist u činjenju prometnih prekršaja, te je ponovno upravljao motociklom prije stjecana prava na upravljanje vozilom bilo koje kategorije, iako je u protekle tri godine dva puta pravomoćno sankcioniran za navedeni prekršaj.

Suvozač na motociklu nije nosio zaštitnu kacigu, niti je imao osobnu iskaznicu. Suvozač je sankcioniran zbog počinjenje prekršaja na mjestu događaja, a vozač je uhićen i doveden u službene prostorije.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je  26-godišnji vozač ostvario obilježja teških prometnih prekršaja ( čl. 216 st.3 i čl.282 st.9 ZOCPNC) i prekršaja iz čl. 29 Zakona o osobnoj iskaznici  radi čega je uz optužni prijedlog odveden na općinski prekršajni sud.

Nakon saslušanja, određeno mu je zadržavanje u trajanju od 10 dana nakon čega je predan pravosudnim djelatnicima u Zatvor u Splitu.
 

Stranica