Trogir: Recidivist bez vozačke dozvole nepropisno pretjecao i završio u zatvoru

Slika /PU%20splitsko-dalmatinska%202022/Vijesti%20(svakodnevno)/Bljeskalica.jpg
FOTO: ilustracija

Jučer, 16. srpnja 2024.godine temeljem zaprimljene video snimke koja je zaprimljena putem aplikacije „MUP- Sigurnost i povjerenje“  na kojoj nepoznati vozač u više navrata vrši radnju nepropisnog pretjecanja na zaobilaznici u Trogiru, provedeno je istraživanje. Policijski službenici utvrdili su da je vozilom upravljao 23-godišnji vozač koji je recidivist u činjenju prometnih prekršaja.
 
Provedenim istraživanjem utvrđeno je da je 23-godišnjak 15.srpnja 2024. godine u 9:58 sati u Trogiru na kolniku Trogirske ceste upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i to nakon izvršnosti rješenja o nemogućnosti podnošenja zahtjeva za vozačkom dozvolom kojom prilikom je u više navrata počinio radnju nepropisnog pretjecanja, čime je počinio pet prometnih prekršaja iz čl.216.st.3., čl.286.st.12., čl.67.st.4., čl.70.st.3 i čl.12.st.8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. U jednom slučaju  obavljao je radnju pretjecanja na način da je omeo promet iz suprotnog smjera uslijed čega je vozač koji mu je dolazilo u susret moralo kočiti da bi izbjegao prometnu nesreću.
 
Isti je uhićen, oduzeto mu je vozilo i dana 16. srpnja 2024. uz optužni prijedlog priveden je na općinski prekršajni sud. Sud mu je odredio zadržavanje u trajanju do 14 dana i predan je u Zatvor u Splitu.
 

Stranica