Tri osobe prijavljene zbog počinjenja većeg broja razbojništva

Slika /PU_SD/policija05.bmp
U subotu, 23. siječnja 2021. u  večernjim satima dogodio se pokušaj razbojništva u prodavaonici u  mjestu Tugare. Policijski službenici su ubrzo pronašli i u  službene prostorije policije doveli tri osobe ( maloljetnika,  20-godišnjaka i 21-godišnjaka).
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su samostalno i zajednički  osim spomenutog kaznenog djela od 17. prosinca 2020. do 23. siječnja 2021.  počinili još  sedam kaznenih djela razbojništava u trgovine  i to na način da su tri  puta prijetili nožem, a u pet događaja uputili prijetnju pištoljem, za kojeg je utvrđeno da se radilo o plastičnoj replici. U posljednjih mjesec dana ostvarili su obilježja ukupno osam kaznenih djela pokušaja razbojništva i razbojništva i to jedno na omiškom području, tri na području Splita, tri  na području Solina i  jedno na području Trogira., a ukupno počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 30 tisuća kuna. 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv svih osumnjičenih je u svezi navedenih kaznenih djela  podnijeto posebno izviješće nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu.

Stranica