Tijekom protekle noći sankcionirano 50 alkoholiziranih vozača

Slika PU_SD/policija-no%C4%87.jpg

Sankcionirani su i izdana im je mjera zabrane upravljanja vozilom

FOTO: ilustracija

Sinoć tijekom nadzora i kontrole prometa na području PU splitsko-dalmatinske sankcionirano je 50 alkoholiziranih vozača. Svi alkoholizirani vozači su isključeni iz prometa, sankcionirani i izdana im je mjera zabrane upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je na području Splita i iznosila je 2,2 g/kg. Oko 00:55 sati, na Poljičkoj cesti u Splitu, policijski službenici su zaustavili 30-godišnjeg vozača.Testiranjem alkometrom utvrđeno je da je upravljao vozilom u alkoholiziranom stanju i izmjerena mu je koncentracija alkohola 2,2 g/kg.

Zbog prekršaja iz članka 199. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (ZSPC), vozaču je uručen prekršajni nalog te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
Od značajnijih postupanja izdvajamo vozača koji je odbio testiranje na alkohol i tijekom postupanja je udario policijskog službenika. Jjutros 17. listopada 2024. godine oko 02:39 sati na području Splita tijekom kontrole prometa policijski službenici zaustavili su vozilo kojim je upravljao 44-godišnjak koji je odbio testiranje na prisutnost alkohola u organizmu.

Tijekom postupanja  započeo je s vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika, te im je uputio i prijetnje. Izdana mu je naredba da prestane s protupravnim ponašanjem koju naredbu je ignorirao i nastavio je s vrijeđanjem, prijetnjama i agresivnim ponašanjem prema policijskim službenicima.  Nad njim su uporabljena sredstva prisile, ali muškarac je i dalje nastavio pružati aktivni otpor i udario je u glavu u glavu policijskog službenika koji je zadobio lakše ozlijede.

Doveden je u službene prostorije i nad njim će se provesti istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi.

Stranica