Suradnja policije i vatrogasaca u cilju prevencije požara

  • Slika PU_SD/prevencija%20po%C5%BEara%203.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sprječavanje požara i njihovih posljedica je od izuzetnog značaja posebno tijekom ljeta i turističke sezone

U sklopu protupožarne sezone 2021. godine, a u cilju intenzivnijeg nadzora i smanjenja posljedica od požara, u proteklih tjedan dana vatrogasci i policajci zajednički obilaze i nadziru područja Splitsko-dalmatinske županije. U zajedničkim ophodnjama vatrogasci i policijski službenici obilaze područja na kojima postoji rizik od izbijanja požara. Posebno se to odnosi na područja kod kojih je povećana mogućnost izbijanja požara zbog lokacije terena, ali i drugih faktora. Policijski službenici uz vatrogasce tijekom dana obilaze područja postaja i nadziru stanje na terenu, a kod zaprimanja informacije o mogućem požaru, odmah ekipirano izlaze na mjesto događaja.
I do sada su žurne službe uvijek surađivale i pružale jedan drugoj potporu u obavljanju svakodnevnih poslova, a zajednički rad na prevenciji i zaštiti od požara jedan je  od poslova koje zajednički radimo. Ovo je rezultat želje da smanjimo broj požara na području Splitsko-dalmatinske županije tijekom ljetne sezone.
Sprječavanje požara i njihovih posljedica izuzetno je značajan posao posebno tijekom ljeta i turističke sezone.
Koristimo priliku još jednom skrenuti pozornost građanima da se ponašaju odgovorno, poštuju pravila i zakonska ograničenja vezano uz loženje vatre na otvorenom jer je u ovom trenutku to zabranjeno. Nemojte svojim neodgovornim ponašanjem ugroziti sebe, živote drugih i imovinu građana.
Pogledajte samo koliko štetu može napraviti jedan požar u prirodi, na kućama i vozilima, na vašoj imovini. Štetu koja nastane u nekoliko sati, a  sanira se godinama.
Nemojte biti nepromišljeni i neodgovorni kada je u pitanju sigurnost ljudi i imovine.
 

Stranica