Suradnja hrvatske i njemačke policije rezultirala uhićenjem 15 osoba zbog krijumčarenja i preprodaje kokaina, hašiša i marihuane

Slika /PU_SD/Slike/PU SD 313.jpg

Krim. istraživanje provedeno na području SR Njemačke, među uhićenima i tri hrvatska državljana

Tijekom srpnja 2020. godine policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a RH, Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske su, u suradnji i koordinaciji s policijskim službenicima organiziranog kriminaliteta iz Frankfurta, SR Njemačka,  proveli te nakon 14 mjeseci uspješno dovršili zajedničko i koordinirano kriminalističko istraživanje na području SR Njemačke, kojom prilikom je uhićeno sveukupno 15 osoba zbog krijumčarenja i preprodaje kokaina, hašiša i marihuane.
Tijekom zajedničke i koordinirane akcije policijski službenici na području SR Njemačke zaplijenili su više od 200 kg marihuane i hašiša, 32 kilograma kokaina, pištolj s prigušivačem, streljivo i veću količinu novca.
Od 15 uhićenih osoba, tri su hrvatska državljanina (r. 1987., 1992. i 2000. godine) pripadnici zločinačkog udruženja čije su članove na području Splita uhitili policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom svibnja ove godine. Jedan od uhićenih hrvatskih državljana (r. 2000. godine) izručen je Kraljevini Danskoj zbog sudjelovanja u preprodaji i krijumčarenju 31 kg kokaina na području Kraljevine Danske.

Stranica