Sumnjiči se za prijevaru

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta  dovršili su kriminalističko  istraživanje nad 59-godišnjakom i 22-godišnjakom koji se sumnjiče da su počinili kazneno djelo prijevare, odnosno poticanja na prijevaru.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 22-godišnjak nakon prometne nesreće koju je izazvao  u mjestu Konjsko 26. kolovoza  kao  korisnik vozila Mercedes u kojoj je vozilom izletio izvan kolnika oštetio vozilo u vidu totalne štete, znajući da neće  naplatiti štetu po ugovorenoj kasko polici, dogovorio je s 59-godišnjakom, također korisnikom istog  vozila, da dođe na mjesto nesreće kojom prilikom se 59-godišnjak  lažno prikazao policijskim službenicima  kao vozač oštećenog vozila, a potom osiguranju  prijavio  štetu u kojoj je lažno naveo da je upravljao  navedenim vozilom. Nakon toga je osiguravajuće društvo vlasniku vozila ( leasing kući)   isplatilo  štetu u iznosu od oko  184 tisuće kuna.
Nadležnom državnom odvjetništvu je protiv 59-godišnjaka  podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djela prijevare, dok je protiv 22-godišnjaka podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo poticanja na prijevaru.
 

Stranica