Sumnjiči se da je oštetio auto servis za oko 500 tisuća kuna

Slika /PU_SD/Slike/novac_ilustracija.jpg

Navedenim djelovanjem 50-godišnjaka se sumnjiči da je oštetio auto servis za iznosi oko 500 tisuća kuna dok je zbog neobračunatog i nerealiziranog PDV  oštećen državni proračun za iznos od oko 100 tisuća kuna

Policijski službenici službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, Utaja poreza ili carine i Krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Naime, istoga se sumnjiči da je u svojstvu odgovorne osobe auto servisa  u vremenskom periodu od 2012. do 2018. u namjeri da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist i time prouzroči štetu auto servisu  i državnom proračunu Republike Hrvatske, najčešće neistinito prikazivao određene izmjene dijelova na vozilima, čiji dijelovi stvarno nisu bili mijenjani,  dok bi dijelove protupravno predizao u skladištu auto servisa i iste prodavao. Istog se dalje sumnjiči da  bi  krivotvorio radni nalog, te izdavao neistinite izdatnice kako bi prikazao da su ti isti dijelovi korišteni prilikom servisa. Nastala materijalna  šteta za autoservis navedenim djelovanjem  50-godišnjaka iznosi oko 500 tisuća kuna dok je zbog neobračunatog i nerealiziranog PDV  oštećen državni proračun za iznos od oko 100 tisuća kuna.

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela protiv 50-godišnjaka slijedi podnošenje posebnog izvješća nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica