Sumnjiče za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije  u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom koji se sumnjiči da je zajedno s 51-godišnjakom,39-godišnjakom i 43-godišnjakom tijekom 2020. godine  počinio kaznena djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave  na štetu društva.
Naime, utvrđena je sumnja da je  42-godišnjak,  tada odgovorna osoba oštećenog društva,  tijekom 2020.g. u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe s računa društva isplatio pozajmicu  od 50 tisuća kuna  na svoj osobni  račun, a za  koju nije sastavio ugovor niti  ju je vratio. Nadalje se sumnjiči da je prema prethodnom dogovoru vozilo u vlasništvu društva fiktivno prebacio na 51-godišnjaka, dok se vozilom nastavio koristiti. Također, utvrđena je sumnja  da je zajedno s 39-godišnjakom i 43-godišnjakom kao odgovornim osobama drugog društva dogovorio izdavanje računa za radove za koje im je s računa društva isplatio novac iako radovi  nikad nisu obavljeni.
Ukupno počinjena materijalna šteta  se cijeni na oko 213 tisuća kuna, a u svezi  navedenih kaznenih djela  protiv njih je  podnijeto posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica