Sumnjiče se za krađe i računalne prijevare

Slika /PU_SD/policija05.bmp

 27-godišnjakinja i 36-godišnjakinja se sumnjiče da su počinile veći broj  krađa, računalnih  prijevara i  pokušaja računalnih  prijevara.

Policijski službenici II.PP dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakinjom i 36-godišnjakinjom provedenim zbog sumnje da su na splitskom području tijekom travnja i svibnja 2021.  počinile više  kaznenih djela  krađe, računalne prijevare i računalne prijevare u pokušaju  na  štetu više osoba.
27-godišnjakinja se sumnjiči da je na ulici u  sedam navrata  od  oštećenih osoba uglavnom iz torbi i ruksaka  otuđila novčanike s dokumentima, bankovnim karticama i novcem, kojom prilikom je u dva slučaja s otuđenim bankovnim  karticama  s  nekoliko  bankomata podigla novac ukupno više od 9 tisuća kuna,  dok se 36-godišnjakinja  sumnjiči da je  počinila  također  sedam na takav način počinjenih  krađa, te tom prilikom  u jednom slučaju s otuđenom karticom podigla  oko tisuću kuna s bankomata, dok je u dva slučaja  utvrđen pokušaj. Nadalje, utvrđeno je da su jedno  kazneno djelo krađe počinile zajedno. Počinjena materijalna  šteta  se cijeni na  ukupno oko 35  tisuća kuna.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela,  protiv njih je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

Stranica