Sumnjiče se da su izazvali požar u kojem je uništen vanjski dio ugostiteljskog objekta

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/Bljeskalica.jpg

Tri državljanina Nizozemske izazvali požar u kojem je nastala materijalna šteta u visini od 350 tisuća kuna

Foto: ilustracija

Policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje događaja od 23. svibnja 20022. godine kada je oko 4 sata u Splitu, u Marmontovoj ulici, u požaru uništen vanjski dio ugostiteljskog objekta.

Nakon obavljenog očevida i nakon što su u događaju utvrđeni elementi kaznenog djela, policijski službenici su proveli intenzivno kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja. Jučer su u službene prostorije dovedena tri muškarca, strani državljani radi provođenja istraživanja. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da  su 23. svibnja 2022.godine na području Splita pokušali izazvati požar na dva motocikla, te su izazvali požar na vanjskom dijelu ugostiteljskog objekta u kojem je uništen  veliki broj stolova, stolica, konstrukcija suncobrana i nastala je materijalna šteta u visini 350 tisuća kuna.
 
Uhićeni strani državljani Nizozemske ( 20-godišnjak, 19-godišnjak i 18-godišnjak) ostvarili su obilježja kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, te će danas uz kaznenu prijavu biti privedeni pritvorskom nadzoniku.  Također, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su ostvarili obilježja kaznenog djela Prijevara iz razloga jer su napustili objekt smještaja bez podmirenja troškova u visini od 1. 500 kuna.

Stranica