Strani policijski službenici posjetili Sinj

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Turisticka sezona 2023/sinj.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sinjska Alka u nedjelju je okupila veliki broj visokih uzvanika i gostiju iz različitih europskih zemalja

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

Ove nedjelje 308. Sinjsku Alku s tribina pratili su i strani policijski službenici koji borave i rade u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj u sklopu projekta Sigurna turistička destinacija 2023.godine.

Uz mogućnost da se kroz vitešku igru upoznaju s hrvatskom poviješću, tradicijom koju je zaštitio i UNESCO, strani policijski službenici tijekom dana susreli su se s brojnim uzvanicima i posjetiteljima koji su u nedjelju bili u Sinju.

Zanimljiv trenutak uhvaćen fotografskim objektivom bio je i susret stranih policijskih službenika s visokim uzvanicima i to Andrejem Plenkovićem, predsjednikom Vlade RH i Borjanom Krišto, predsjedateljicom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Strani policijski službenici razgledali su Sinj i njegove ljepote, posjetili Muzej sinjske alke i uživali u tradiciji. Tijekom boravka susreli su se i s stranim gostima koji su u velikom broju u nedjelju posjetili Sinj. Svojim dolaksom iznenade strane tusiste kojima je izuzetno drago u Hrvatskoj, dok su na odmot, susresti se s policajcem iz svoje zemlje. Prilika je to za još jednu uspmenu, fotografiju s ljetovanja, ali i za razgovor o svakodnevnim temama. Strani gosti u razgovoru uvijek ističu kako se osjećaju sigurno u Hrvatskoj i imaju pozitivne reakcije na ovaj projekt.

Za vrijeme boravka i rada stranih policajaca na području Splitsko-dalmatinske županije želimo im pružiti mogućnost da se upoznaju s našom kulturom i poviješću tijekom posjeta većim turističkim destinacijama naše Županije.
 
 

Stranica