Strani policijski službenici na otoku Braču

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Turisticka sezona 2023/brac 0.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Strani policijski službenici iz devet zemalja i ove godine su tijekom ljeta boravili i radili na području Dalmacije

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

 
Ovog tjedna strani policijski službenici bili su na otoku Braču. U društvu Ante Radoje, policijskog službenika za prevenciju, a koristeći Mobilni preventivni centar policije, posjetili su Grad Supetar i općinu Bol. Načelnik Policijske postaje Brač Žarko Smajić, kao dobar domaćin, strane policijske službenike upoznao je i s gradonačelnicom Grada Supetra gospođom Ivanom Marković i načelnicom općine Bol gospođom  Katarinom Marčić. Podrška lokane zajednice policiji u svakodnevnom radu od velikog je značaja, a na otoku Braču i ovaj projekt prepoznat je kao dobra praksa s obzirom na veliki broj stranih gostiju koji posjećuje Brač tijekom ljeta, ali i kao odlična promocija hrvatskog turizma.

Brač su posjetili strani policajci iz Njemačke, Bosne i Hercegovine, Poljske, Slovačke, Italije, Francuske i Češke.

Grad Supetar veliko je turističko središte i mjesto iz kojeg veliki broj stranih gostiju odlazi dalje u mjesta i općine na otoku. Trajektna luka svakako je mjesto gdje se slijeva veliki broj gostiju koji u su u tranzitu, ali koriste vrijeme da upoznaju ljepote grada. Gužva i vreva obilježje su ljetnog Supetra, grada u kojem je tijekom ljeta život izuzetno intenzivan i danju i noću.

Općina Bol kao izuzetno dobro posjećena turistička destinacija svakako je mjesto za strane policijske službenike koji su tijekom boravka u Bolu susreli veliki broj svojih državljana s kojima su razgovarali kako o ljepotama Hrvatske, tako i o načinima zaštite svoje imovine tijekom ljetovanja. Vrijeme godišnjih odmora često je vrijeme opuštanja, ali i tada važno je da strani gosti posebno za vrijeme dok su na plažama brinu o zaštiti imovine i osobnih dokumenata.

Strani policijski službenici tijekom čitavog ljeta bili su Dalmaciji, te su posjetili sva značajnija turistička središta, a stranim gostima uvijek ih je bilo drago vidjeti. Ljeto se pomalo bliži kraju, pa tako i boravak i rad naših dragih kolega u Hrvatskoj, ali nadamo se da će im i ovo ljeto, te rad u Splitu i gradovima Splitsko-dalmatinske županije, ostati u lijepom sjećanju.
 

Stranica