Split: započinje četvrta komponenta preventivnog programa „Zajedno više možemo“

Slika PU_SD/slika11 MAH.jpg

Danas, 1. Veljače, u Gradu Splitu započinje provedba četvrte komponente preventivnog programa MUP-a „Zajedno više možemo“, pod nazivom „Mogu ako hoću 2“. Ova komponenta je namijenjena roditeljima i učenicima šestih razreda osnovnih škola. Projekt po prijedlogu Vijeća za provedbu programa prevencije kriminaliteta na području Grada Splita, temeljem pisanog sporazuma provode policijski službenici u suradnji sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Županije splitsko - dalmatinske. Nastavak je to prethodno održanih predavanja učenicima četvrtih i petih razreda tijekom 2010., 2011.i 2012. godine, kroz koja je u različitim aktivnostima prošlo oko 8 000 djece.

  

Danas, 1. veljače, u Gradu Splitu započinje provedba  četvrte komponente preventivnog programa MUP-a „Zajedno više možemo“, pod nazivom „Mogu ako hoću 2“. Ova komponenta je namijenjena roditeljima i učenicima šestih razreda osnovnih škola. Projekt po prijedlogu  Vijeća za provedbu programa  prevencije kriminaliteta na području Grada Splita, temeljem pisanog sporazuma provode policijski službenici u suradnji sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Županije splitsko - dalmatinske. Nastavak je  to prethodno održanih predavanja učenicima četvrtih i petih razreda tijekom 2010., 2011.i 2012. godine,  kroz koja je u različitim aktivnostima prošlo oko 8 000 djece.

Roditeljima se ovim projektom želi ukazati na problematiku zlouporabe opojnih droga te povećati njihova informiranost o načinima i mehanizmima djelovanja u svezi prevencije zlouporabe droga, te drugih rizičnih ponašanja djece i mladih. Na kraju predavanja biti će im uručeni priručnici za roditelje, s korisnim savjetima o ulozi obitelji u prevenciji rizičnih ponašanja čiji suautori su i policijski službenici  u dijelu prezentacije zakonske regulative i postupanja policije. 



Stranica