Split: vozio iako ima zabranu i poništena mu je vozačka dozvola

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/promet.jpg
Dugi Rat: višestruki recidivist opet sankcioniran zbog alkohola
 
Jučer, 11. srpnja 2024. godine oko 20:40 sati u Dugom Ratu policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 45-godišnji muškarac. Utvrđeno je da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 0.95 g/kg i odbio je testiranje na droge.
Vozač je upravljao osobnim vozilom iako mu je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta, nije imao prometnu dozvolu i obzirom da se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja od njega je oduzeto osobno vozilo. Utvrđeno je da je ostvario obilježja četiri prometna prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, priveden je na općinski prekršajni sud te mu je određeno zadržavanje od 11 dana.
 
Isti muškarac je 29. lipnja 2024.godine zatečen u počinjenju prometnih prekršaja  (vozio motocikl pod utjecajem alkohola 1.33 g/kg, odbio test na droge i vozio  bez vozačke dozvole, te mu je pronađena marihuana) radi čega mu je oduzet motocikl i nakon istraživanja je odveden na općinski prekršajni sud nakon čega ga je sud pustio na slobodu.
 
Solin: alkoholizirani vozač pao s motocikla
 
Jučer, 11. srpnja 2024.godine u Solinu ispred Policijske postaje Solin na križanju Zvonimirove ulice i ulice Stjepana Radića dogodila se prometna nesreća u kojoj je došlo do pada motocikliste na kolnik. Vozač motocikla 54-godišnji muškarac bio je pod utjecajem alkohola, izgubio je nadzor nad motociklom i zajedno s motociklom pao na kolnik. Nalazio se u tako visokom stupnju alkoholiziranosti da nakon prometne nesreće nije mogao ustati s ceste. Na mjestu događaja obavljen je očevid. Vozač je alkotestiran i utvrđena mu je koncentracija od 2.00 g/kg. Uhićen je i smješten u prostorije policije, te će danas tijekom dana biti odveden na općinski prekršajni sud.
 
Klis:  vozilo „vrludalo“ cestom, vozaču utvrđena koncentracija od 1,82 g/kg
 
Jučer smo zaprimili dojavi građana da su uočili vozilo koje se na cesti nekontrolirano kretalo i da ga sigurno vozi alkoholizirani vozač, policijski službenici izašli su na teren i pronašli 60-godišnjeg vozača za kojeg je utvrđeno da je on upravljao vozilom. Izmjerena mu je koncentracija od 1,82 g/kg. Uhićen je i smješten u prostorije policije, te će danas tijekom dana biti odveden na općinski prekršajni sud.
 
Split: vozio iako ima zabranu i poništena mu je vozačka dozvola, pronađena marihuana
 
Jučer, 11. srpnja 2024.godine oko u 23:45 sati policijski službenici, na raskrižju ulica 141. brigade  i Svetog spasa zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 22-godišnji muškarac. Utvrđeno da je istome poništena vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih bodova, osim toga na snazi ima zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije (više puta pravomoćno kažnjavan za čl. 289. ZSPC-a i jedan pravomoćan za čl. 282. ZSPC-a), odbio preliminarno testiranje na prisutnost opojnih droga u organizmu, te je isti dragovoljno izručio manju količinu opojne droge marihuana. Uhićen je, vozilo je oduzeto i slijedi istraživanje.
 
 
Hvar: vozaču izmjerena koncentracija od 1.88 g/kg
 
U srijedu, 10. srpnja 2024.godine oko 21:30 sati u mjestu Zastražišće na otoku Hvaru policijski službenici zaustavili su vozilo kojim je upravljao 36-godišnji muškarac. utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1.88 g/kg, a vozilo kojim je upravljao nije bilo registrirano. Smješten je u prostorijama policije do otriježnjenja.
 
Nakon dovršenog istraživanja uz optužni prijedlog odveden je na općinski prekršajni sud. Muškarac je recidivist u činjenju prometnih prekršaja i do sada je dva puta sankcioniran zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, te mu je sad izrekao zaštitnu mjeru obveznog liječenja od ovisnosti.
 
Split: 60-godišnji vozač vozio unatoč izrečenoj zabrani
 
Jutros, 12.srpnja 2024. godine u 01,50 sati u Splitu policijski službenici zaustavili su 60-gosišnjaka koji j upravljao osobnim vozilom iako mu je na snazi zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije, odnosno oduzeta mu je vozačka dozvola. Vozač je odbio podvrgnuti se ispitivanju prisutnosti opojnih droga u organizmu nakon čega je doveden u službene prostorije, zadržan je danas tijekom dana će biti odveden na općinski prekršajni sud.

Stranica