​Solin: upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i odbio se zaustaviti policijskim službenicima

Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Vijesti (svakodnevno)/policija_hauba.jpg

 Nad vozačem su uporabljena sredstva prisile i priveden je u prostorije policije na prekršajnu obradu

Foto: ilustracija 

Sinoć oko 22.15 sati u Solinu policijski službenici uočili su osobno vozilo za koje se po načinu vožnje moglo posumnjati da je vozač pod utjecajem alkohola ili opijata.

Obzirom na navedeno policijski službenici su pokušali zaustaviti vozača osobnog vozila  korištenjem zvučnog signala ali se predmetni odbio zaustaviti, nastavio je vožnju ulicama Solina vozeći kroz jednosmjernu ulicu u suprotnom smjeru, bez namjere da se zaustavi. Nakon što je usporio vozilo policijski službenik je dotrčao do vozila te kroz otvoreni prozor sa suvozačeve strane aktivirao ručnu kočnicu. Nad vozačem su uporabljena sredstva prisile i priveden je u prostorije policije na prekršajnu obradu.

Utvrđeno da se radi o 60-godišnjaku koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola  u visini 2,07 g/kg te je zadržan. Danas će uz optužni prijedlog biti priveden na općinski prekršajni sud zbog sumnje da je ostvario obilježje većeg broja prometnih prekršaja - vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja jednosmjernom ulicom u suprotnom smjeru, nije se vozilom kretao sredinom prometne trake i ne zaustavljanje na zahtjev policijskih službenika.

Stranica