Sigurno u prometu 2024: edukacija i natjecanje djece

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Kontrola prometa/poligon 0.jpg
  • Slika
  • Slika

Natjecanje djece održalo se na poligonu Auto kluba Split

FOTO: Auto klub Split

U utorak, 30, travnja 2024.godine u Splitu, na Školskom prometnom poligonu AK „Split“ održalo se županijsko natjecanje „Sigurno u prometu 2024“ na kojem je sudjelovalo 48 učenika iz 12 osnovnih škola s područja Splitsko-dalmatinske županije.

U praktičnom dijelu natjecanja, u ulozi sudaca sudjelovali su policijski službenici PU splitsko-dalmatinske iz Službe prometne policije i policijski službenik prevencije. Po budnim okom policije djeca su se natjecala u poznavanju pravila i vještina.

Nagrađeno je šest najboljih natjecatelja, djevojčica i dječaka koji su osvojili vrijedne nagrade koje je osigurala Splitsko-dalmatinska županija. Predstvnik Splitsko-dalmatinske županije uručio je vrijedne poklone najboljim djevojčicama i dječacima, bicikle i poklon bonove za kupnju opreme.

Ovo je jedna od aktivnosti koju provodimo u suradnji s našim partnerom HAK-Auto klubom Split, a u cilju edukacije djece i mladih o sigurnosti u prometu. Zajednički želimo pozitivno utjecati na mlade pješake i vozače bicikla, koji će u budućnosti biti vozači osobnih vozila i odgovorni za stanje sigurnosti u prometu. Ovakve aktivnosti usmjerene su na kontinuirano podizanju razine prometne kulture u društvu.

Edukacija djece i mladih vezano uz sigurnost u prometu jedan od preduvjeta kako bi sutra imali još sigurnije ceste, a Auto klub Split naš je dugogodišnji partner u preventivnim aktivnostima vezanim uz sigurnost prometa na cestama.


 

Stranica