Sažetak u protekla 24 sata

Slika PU_SD/policija%20promet.jpg

Evidentirano je ukupno 115 prekršaja od kojih se 42 odnose na prekršaje pješaka i 27 na prekršaje vozača prema pješacima

Tijekom protekla 24 sata na području PU splitsko-dalmatinske zabilježena je prijevara u gospodarskom poslovanju, tri  oštećenje tuđe stvari, teška krađa i četiri krađe.
 
U odnosu na sigurnost cestovnog prometa, tijekom protekla 24 sata zabilježeno je devet  prometnih nesreća, od kojih pet s materijalnom štetom.  Jedna osoba je smrtno stradala. Pet  osoba je lakše ozlijeđeno.
 
Jučer, od 9 do 14 sati na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske provedena je akcija „Pješak“. Evidentirano je ukupno 115 prekršaja  od kojih se 42 odnose na prekršaje pješaka i  27 na prekršaje vozača prema pješacima, te 8 u odnosu na korištenje mobitela za vrijeme vožnje i 5 u odnosu na alkohol.
Policijski službenici će i dalje nastaviti  s  pojačanim aktivnostima u prometu  kojim će se zahvaćati svi prekršaji, a posebno oni koji se odnose na nepropisnu/neprilagođenu brzinu, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, nepropisno pretjecanje/zaobilaženje, korištenje mobitela za vrijeme vožnje i nekorištenje sigurnosnih pojaseva u vozilima, a sve u cilju smanjenja broja prometnih nesreća, posebno onih s najtežim posljedicama. Sve sudionike u prometu upućujemo na oprez, te podsjećamo na obvezu poštivanja prometnih propisa.

 

Pisane vijesti