Sajam mogućnosti u Splitu

Slika PU_SD/sajam mogućnosti 2018 0.jpg

 foto:PU splitsko-dalmatinska 

U sklopu preventivnog projekta „Zajedno više možemo“ danas, 20.listopada , na splitskoj rivi osmi put za redom održan je  Sajam mogućnosti koji je Policijska uprava splitsko-dalmatinska organizirala u suradnji s Gradom Splitom. Djeca svih uzrasta, a posebno osnovnoškolci,  uživali su u dječjem programu koji je bio prepun plesa, pjesme i sporta. Svoj rad su na više od 20 štandova prezentirali razni sportskih klubovi, kulturno-umjetnička društva i plesni klubovi. Tijekom Sajma mogućnosti djeca su mogla zaigrati  košarku, okušati se u hokeju na travi, stolnom tenisu, upoznati se s plivanjem, ronjenjem i drugim sportovima, a u zabavnom programu koji se odvijao na pozornici, djeca i odrasli uživali su u tradicionalnim narodnim plesovima, ali i modernom plesu, te nastupima djece iz raznih dječjih klubova. Djevojčice i dječaci pokazali su vještine i znanja vezana uz ples i sport, odnosno vještine koje su naučili i stekli tijekom izvanškolskih aktivnosti.  Na pozornici su se izmjenjivali i djeca koja se aktivno bave sportom kako bi pokazali dio vještina koje su naučili u izvanškolskim aktivnostima.  Također, na Sajmu mogućnosti pridružili su nam se HGSS i Crveni križ.

 Cilj Sajma mogućnosti je na jednom mjestu predstaviti rad kulturno-umjetničkih udruga, športskih klubova i ostalih klubova kako bi djeca mogla izabrati izvanškolsku aktivnost. Preventivni projekt „Zajedno možemo više“ usmjeren je na prevenciju zlouporabe droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i svih drugih oblika rizičnih ponašanja, a namijenjen je učenicima četvrtih, petih i šestih razreda osnovnih škola.

Uz djelatnike Odjela prevencije na Sajmu mogućnosti na Sajmu su bili policijski službenici Postaje prometne policije Split,  kontakt policajci Prve i Druge policijske postaje, te članovi prometne jedince mladeži. Tijekom Sajma mogućnosti policijski službenici su na info pultu građanima dijelili promotivne edukativne materijale kako bi se upoznali sa drugim preventivnim projektima Ministarstva unutarnjih poslova i PU splitsko-dalmatinske. Sunčana subota i atraktivni sadržaji, te ples i šušur, na rivi je okupio veliki broj građana, roditelja i djece. Djeca su uz roditelje, te bake i djedove rado prilazili info pultu gdje su se nalazili policijski službenici, uzimali su informativne materijale, a ponešto su saznali i o projektima policije koji su namijenjeni i djeci i odraslima. Ovo je bila još jedna prilika da djeca izbliza vide policijski motor i fotografiraju se s policajcima, te ponešto saznaju o njihovom radu. Najmlađima je uvijek poseban doživljaj uz pomoć policajca motoriste sjesti na službeni motocikl i fotografirati se.  

 Nadamo se da su djeca koja su tijekom održavanja Sajma mogućnosti pokazala veliki interes za izvanškolske aktivnosti, zainteresirala za sport ili neku drugu aktivnost  kojom će se baviti u slobodno vrijeme.  I na kraju, zahvaljujemo se Gradu Splitu na pomoći i potpori,  svima koji su danas pomogli zajedničko druženje na rivi, ali posebno djeci koja su sudjelovala u zabavnom programu.



Pisane vijesti