Sajam mogućnosti u Klisu i Solinu

Slika /PU_SD/Slike/20191025_095206.jpg
Općina Klis je u suradnji s Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom 24. listopada po četvrti put organizirala „Sajam mogućnosti“, drugu komponentu projekta „Zajedno više možemo“.
Preventivni projekt Zajedno više možemo usmjeren je na prevenciju zlouporabe droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i svih drugih oblika rizičnih ponašanja, a namijenjen je učenicima četvrtih i petih razreda osnovnih škola.
Izlagači su u bliskom kontaktu djecu zainteresirali i educirali, potrudivši se što više približiti osnovne značajke i prednosti posla kojim se profesionalno bave. Tako su učenici na jednom mjestu mogli vidjeti brojnu opremu, uživo se susresti i popričati s policajcima, vatrogascima, sportskim djelatnicima iz različitih sportova, pripadnicima HGSS-a, te mažoretkinjama i kliškim uskocima. Sajam je obišlo stotinjak djece OŠ „Petar Kružić“ iz Klisa, u pratnji nastavnika.
Dan kasnije, 25.listopada  u gradskoj sportskoj dvorani „Bilankuša“ u Solinu, održan je osmi Sajam mogućnosti, organiziran u suradnji Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Grada Solina, uz potporu Vijeća za prevenciju kriminaliteta.
Oko 300 djece iz četiri solinske osnovne škole imalo je mogućnost, na jednom mjestu, upoznati se s radom sportskih klubova, kulturno-umjetničkih društava, plesnih i drugih udruga koje djeluju na području Solina, kako bi mogli izabrati aktivnost kojom će se baviti u slobodno vrijeme. 

Stranica