SafetyNet - u Solinu održano informiranje o računalnoj sigurnosti

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Prevencija/Publikacija12.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijska uprava splitsko-dalmatinska započela s provođenjem preventivnog projekta kako bi građani Splitsko-dalmatinske županije dobili dobre i kvalitetne informacije,  sve u cilju samozaštite

U Solinu je danas, 16. svibnja 2023.g., održana panel rasprava o računalnoj sigurnosti i sigurnosti na Internetu. U sklopu preventivnog projekta „SafetyNet-Bitka za sigurnosti“ policijski službenici prevencije informirali su građane u centru Solina o načinima računalnih prijevara i kako se zaštiti.
U Teatrinu je održana sjednica Vijeća za prevenciju Grada Solina na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Dalibor Ninčević, zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić, načelnik Policijske postaje Solin Petar Puljiz, ravnatelji solinskih osnovnih škola, te ostali članovi Vijeća za prevenciju.

Nakon razgovora o svakodnevnim aktualnostima, održana je i panel rasprava na kojoj su sudjelovali Ivna Poljak Marunica, policijska službenica za kibernetičku sigurnost i Paško Ugrina, voditelj poslova prevencije.

Nakon uvodnih riječi o preventivnom projektu i razlozima zbog kojih je Policijska uprava splitsko-dalmatinska intenzivirala informiranje o sigurnosti na Internetu, pričalo se o različitim vrstama računalnih prijevara, te kako se zaštititi na Internetu. Na zanimljiv način, kroz primjere iz prakse, Ivna Poljak Marunica objasnila je što je potrebno kako bi mogli na siguran način obavljati kupovinu, ali i na što treba posebno pripaziti kada obavljamo na Internetu druge svakodnevne poslove.

Zanimljiva tema nastavljena je pitanjima i komentarima svih sudionika koji su pokazali interes za ovu temu, ali i želju da stečena znanja i informacije koje su danas dobili, podijele dalje svojim poslovnim suradnicima, kolegama na poslu, poznanicima, prijateljima i obitelji.

Podsjećamo Policijska uprava splitsko-dalmatinska započela s provođenjem preventivnog projekta kako bi građani Splitsko-dalmatinske županije dobili dobre i kvalitetne informacije,  sve u cilju samozaštite.

Naime prošle godine zabilježili smo 196 kaznenih dijela Računalna prijevara i smatramo kako ćemo informiranjem građana i javnosti, osvijestiti građane koliko moraju biti oprezni vezano uz dijeljenje kako bankovnih, tako posebno i osobnih podataka.

Stranica