"SafetyNet-Bitka za sigurnost" u Omišu

  • Slika /PU splitsko-dalmatinska 2022/Prevencija/Omis code.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
FOTO: PU splitsko-dalmatinska

Policijska uprava splitsko-dalmatinska u veljači započela je s preventivnim projektom naziva „SafetyNet-Bitka za sigurnost“  jer želimo da 2023.godina bude godina sigurnijeg interneta u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Jedan od ciljeva ovog preventivnog projekta je osvijestiti građane o realnoj opasnosti i izloženosti kaznenim djelima iz domene računalnog kriminaliteta
 
U sklopu preventivnog projekta, danas smo bili u Omišu.  Želeći da informacije o modusima računalnih prijevara, zaštitnog ponašanja dijece i prevencije dođu do svih građana. 
Uz potporu Grada Omiša i Vijeća za prevenciju, u Dvorani Ilirskog sjemeništa održan je panel na kojem se razgovaralo o računalnoj sigurnosti. Nakon uvodnih riječi gradonačelnika Omiša  Ive Tomasovića, o sigurnosti na Internetu su govorili Ivna Poljak Marunica, policijska službenica za kibernetičku sigurnost i Paško Ugrina, voditelj poslova prevencije.

U panel raspravi aktivno su sudjelovali i načelnik Policijske postaje Omiš Ivica Puljak i predstavnik Odbora za sigurnost Ante Radovčić. Uz sudjelovanje članova Vijeća za prevenciju i njihovih partnera, uspješno smo inicirali da tema računalne sigurnosti svakako postane dio svakodnevnog promišljanja i to posebno u cilju podizanja razine sigurnost na Internetu. Sudionici panela iskazali su interes uz navođenje osobnih primjera od rizika u poslovanju do rizika kojima su izložena i djeca. 

Konačan zaključak bio je da svakako treba ulagati u informiranje građana, proširivati znanja koja imamo i oplemenjivat ih novim informacijama, te učiniti informativne materijale što dostupnijim širem krugu građana.
 

Stranica