Rezultati provedene akcije u prometu

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provedene su pojačane aktivnosti u prometu kojom prilikom je utvrđeno 459 prekršaja. 37 osoba je  zatečeno u vožnji pod utjecajem alkohola i  3 osobe pod utjecajem droge, 136 u prekoračenju brzine, 86 osoba nije koristilo sigurnosni pojas za vrijeme vožnje, a 32 ih je koristilo mobitel za vrijeme upravljanja vozilom. Evidentirano je 11  prekršaja koje su  počinili ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. „recidivisti“ od kojih najviše u odnosu na   nedopuštenu koncentraciju alkohola.
 U tom vremenu evidentirano je 12 prometnih nesreća od kojih 6 s materijalnom štetom. Četiri osobe su  teže i četiri  lakše ozlijeđene.
 Dana 2. ožujka  oko 14 sati  na kolniku državne ceste D-8 u Trogiru dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovali  osobno vozilo i motocikl. Tom prilikom se motocikl zapalio i u potpunosti izgorio.  Vozač i putnik na motociklu, oba 21-godišnjaci  zadobili su teške tjelesne ozljede i  hospitalizirani su u splitskoj bolnici. Na mjestu događaja policijski službenici su obavili očevid.
 

Stranica